Ieși Din Zona De Confort

Ieși Din Zona De Confort

 

„Cel mai greu lucru de făcut este să părăsești zona de confort. Trebuie să renunți la viața pe care o cunoști și să riști să trăiești viața pe care o visezi. ” -T. Arigo

Dacă vrei să devii un jucător mai bun de baschet, trebuie să ieși din zona ta de confort. Cei mai mulți dintre noi, inclusiv eu, tindem să fim prinși în acea zonă de confort și să rămânem acolo. Dar nu te învinovățesc. Este bine să fii acolo. Totul este frumos, relaxat, și sigur. Dar problema este că, atunci când rămânem acolo, noi nu ne mai dezvoltăm din punct de vedere baschetbalistic. Deoarece, atunci când te afli în zona de confort, pur și simplu faci totul ca să treaca timpul, făcând aceleași lucruri în mod repetat dar așteptând un rezultat diferit. Știai că aceasta este și o definiție a nebuniei?

Cu toate acestea, când ieși din zona ta de confort se întâmplă ceva magic. Începi să crești. Devii un jucător de baschet mai bun, acesta fiind scopul fiecărui sportiv de performanță, acela de a deveni cea mai bună variantă a sa. Faci acestea nu doar pentru un câștig personal, ci și pentru beneficiul echipei de care aparții. Pentru că atunci când îți forțezi limitele, cineva trebuie să țină pasul cu tine, sau și mai bine, ai putea să îi inspiri și pe alții să facă același lucru. Trebuie să muncești, trebuie să îți spui de fiecare dată atunci când vrei să renunți că trebuie să mai faci încă o aruncare, încă o tură suplimentară, mai repede, cu greutate mai mare, mai bine, cu transpirație, orice este nevoie doar pentru a te împinge în afara zonei de confort. Pentru că atunci, și doar atunci, este momentul în care începi să crești.

O.K. Dar cum ieși din zona de confort? Când știu că sunt aproape de momentul în care să ies din ea?

Ai simulat vreodată o accidentare pentru a ieși dintr-un antrenament pentru că erai prea obosit sau nu ai mai vrut să continui?

Ai făcut vreodată doar 7 repetări din 10 în sala de forță pentru că a fost prea greu? Sau cu greutate mai mică, deși știi foarte bine că ai putea face cu mai multă greutate?

Dacă da, înseamnă că te-ai aflat în zona de confort. Și ești atât acolo, încât nu ești dispus să depui un minim de efort pentru a intra într-o condiție fizică mai bună sau pentru a te întări în sala de forță. Când ți se întâmplă acest lucru, trebuie să ieși din această zonă cât mai curând posibil, sau vei fi lăsat în urmă. Ține minte: nu păcălești antrenorul făcând mai puține repetări sau mai puține ture de alergare. Te păcălești singur. În cele din urmă, vei suferi cel mai mult pentru că nu vei progresa, iar apoi vor veni alți jucători care îți va lua locul în echipă.

Pentru a ieși din această zonă de confort, atunci când lucrurile devin dificile, tu trebuie să tragi să îți împingi și mai tare limitele. Aleargă o tură în plus, fă încă o repetare, începe să îți asumi riscuri, stabilește-ți noi obiective și zdrobește-le! Apoi vei vedea cu timpul cum lucrurile care ți s-au părut dificile devin din ce în ce mai ușoare. De ce? Pentru că, pe măsură ce crești, îți extinzi și zona de confort. Atunci când se întâmplă acest lucru, este timpul să stabilești noi repere și să le depășești din nou. Acesta poate fi un ciclu fără sfârșit care te va ajuta să îți îmbunătățești calitațile tale de jucător de baschet și pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. De ce să faci toate acestea? Pentru că la sfârșitul carierei să nu ai niciun regret.

Am scris acest articol pentru a împărtăși cu tine ce mi-a trecut prin gând astăzi, sperând să te inspire și a te ajuta să ieși din zona de confort!

Îți doresc mult succes în tot ceea ce facei, iar dacă ai ceva întrebări, nu ezitați să mă contactezi!

 

Leave a Reply

Recent Post